vineri, 28 ianuarie 2011 | | By: Abruzzi

Profesionisti sau MERCENARI?

Tribuna respecta fidelitatea, iar jucatorii si antrenorii sunt dependenti de reactia fanilor. Conducatorii iau deciziile, dar si ei pot fi in aceeasi situatie!






Marius Stan
A fost presedinte la Otelul intre 1991 si 1998, a trecut pe la Rocar, Dunarea Galati, FC Vaslui si Poli Iasi, iar din 2005 a revenit pentru a administra proiectul Mittal. Dorit in staff de cluburile importante din Bucuresti, Stan a ezitat. Dinamo a discutat cu el in vara, dar presedintele Otelului l-a refuzat pe Borcea. Acum, e lider in Liga I cu Otelul.

Gheorghe Chivorchian
A stat aproape de Sechelariu si au visat impreuna la Champions League pana in 2007. Marian Iancu a vrut sa restructureze Poli Timisoara si l-a ofertat pe presedintele lui FCM Bacau, care s-a lasat convins de propunerea din Banat. In prezent, este liderul Comitetului Director al clubului.

Dinu Gheorghe
Relatia excelenta cu Mircea Lucescu l-a adus in Giulesti la sfarsitul anilor '90. In 2006, dupa mai mutle conflicte cu George Copos, Dinu Gheorghe a plecat de la Rapid pentru a semna cu FC Brasov. A ramas aici 4 ani, timp in care a colaborat si cu Razvan Lucescu, plecat si el din Grant, iar in vara lui 2010 a acceptat inca o data dialogul cu patronul Rapidului. Dorit in executiv si de rivalele Steaua sau Dinamo, "Vama" a negociat cu ambele, insa nu s-a inteles nici cu Gigi Becali, nici cu Cristi Borcea. A revenit la Rapid, l-a instalat pe Marius Sumudica antrenor si a promis calificarea in Europa League.

Ioan Horoba
Vicepresedinte la Gloria mai bine de 20 de ani, Horoba i-a transmis in 2009 lui Jean Padureanu ca "nu se mai regaseste" la Bistrita si a acceptat oferta lui Gaz Metan Medias, unde a fost numit director general. "M-a afectat faptul ca declaratiile mele nu mai erau considerate oficiale, desi nu toate planurile manageriale ale lui Jean Padureanu s-au dovedit a fi cele mai inspirate", spunea oficialul.

Mihai Stoica
A inceput la Otelul, unde a fost presedinte al sectiei de fotbal, vicepresedinte si director general al clubului, apoi, in 2002, a trecut la Steaua. A spus ca a ajuns la echipa al carei suporter este, desi a negociat intens si cu Rapid. Dupa plecarea lui Piturca a obtinut drepturi executive reale si a contribuit la semifinala UEFA din 2006, precum si la doua titluri consecutive in Ghencea. In 2007 s-a certat cu Gigi Becali si a fost chemat de Bucsaru la Urziceni.

A stat pana in 2010, cand a demisionat din cauza problemelor financiare ale societatii. A negociat cu Timisoara, U Cluj, Brasov si parea ca s-a inteles cu FC Vaslui. Pentru doar cateva zile. A incheiat rapid colaborarea cu Porumboiu si a trecut pe TV, ca specialist. S-a declarat atasat de jocul Rapidului si deschis la negocieri cu prietenul dinamovist Borcea. Nu a uitat sa precizeze ca "a fost stelist", nervos dupa ce Gigi Becali i-a facut o oferta amuzanta. Lucrurile i s-au parut din nou serioase dupa un timp si s-a intors in Ghencea. Spune din nou ca e stelist.

Florin Prunea
Fost director de Relatii Internationale in FRF, Prunea a fost salvat de Cristi Borcea dupa suspendarea din functie in urma dosarului "Mita in arbitraj". Implicat intr-un schimb dur de replici cu actionarul Vasile Turcu, fostul international a ramas manager general datorita relatiei de prietenie cu Borcea. In aceasta iarna a acceptat oferta lui Ioan Niculae de deveni manager sportiv la Astra.

Laurentiu Reghecampf
Retras in 2009 din cauza unei accidentari, Reghecampf s-a intors din Germania si a fost ofertat pentru postul de manager la Buftea, in liga a doua. A schimbat 4 echipe in numai doi ani, dupa ce a incercat sa fie si antrenor la Snagov, Craiova si Bistrita. Universitatea l-a angajat pentru ultimele etape din sezonul trecut, in timp ce Jean Padureanu i-a dat puteri depline in vara, la Gloria. Nu a rezistat decat 10 runde. Acum este din nou manager la Craiova, unde face echipa cu antrenorul italian Nicolo Napoli.

Jean Padureanu
Presedintele Gloriei activeaza in cadrul clubului din 1964, cand a devenit vicepresedinte, chiar daca era inca jucator activ. In 1995 a plecat de la Bistrita pentru o colaborare cu George Copos, la Rapid, apoi a revenit la Gloria, in 1997. Dorit din nou in Giulesti la inceputul anilor 2000, Padureanu a refuzat.

Au activat la o singura echipa:
Valeriu Argaseala - presedinte Steaua
Constantin Zotta - secretar general Rapid
Gino Iorgulescu - presedinte FC National
Iuliu Muresan - presedinte CFR Cluj
Marin Condescu - presedinte Pandurii
Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu